2024.04.23.

Allergia ellen a leghatékonyabb védelem

Itt a március, hamarosan kezdődik az allergiaszezon, így egyre nagyobb hangsúlyt kap az allergia ellen való védekezés.

Biztos sokaknak megvannak a tipikus orrfolyós, tüsszögős tünetek csillapítására leginkább bevált praktikái. Korábban rengeteget próbálkoztam természetes gyógymódokkal és egyéb preventív módszerekkel. Sokáig küzdöttem a csalánteával való próbálkozásommal, de a parlagfű mindig keresztbe húzta a számításaimat. A gyógyszeres megoldások kapcsán rengeteg fenntartás volt bennem a korábbiakban, mivel sokaktól hallottam az álmosító mellékhatásról. Szerencsére bírom a kávét, így a sokadik kudarcos nekifutást követően úgy gondoltam, teszek egy próbát. Így találtam rá a https://prevenciopatika.hu/183-allergia-elleni-keszitmenyek oldalán számos gyógyszerre, ami alapján kiválaszthattam a legideálisabb megoldást.

 

Alapvetően az allergia egy túlzott immunreakció, ami ugyebár különböző allergének hatására, változatos és kellemetlen tünetek formájában nehezíti meg életünket. A „kedvenceim” közé tartoznak a csalánkiütés és az végeláthatatlan orrfolyós tünetek. A jó hírem az, hogy amióta rátaláltam az Allegra készítményére, minden tünetemet felszámoltam. Alapvetőn szezonálisan használom, de azt érzem, hogy így sokkal stabilabb az általam kialakított allergia ellen való védekezés. Napi 1 db tabletta már megszünteti a tüsszögést, nagyjából 1 óra alatt hat és onnantól az egész nap pipa. Tipikus antihisztamin koncepciójú gyógyszer, ami ezáltal küzd az allergia ellen. Van néhány mellékhatása, az álmosság nálam is jelen van, de ilyenkor beduplázom a kávé adagom és nagyjából egyenesbe jövök. Amennyiben valaki az esti órákra időzíti a szedését, még akár hasznos is lehet a dolog, bár ezzel nincs reprezentatív tapasztalatom. Az oldalon egyébként van lehetőség házhozszállításra, ami egyébként 15 000 Ft körüli vásárlás felett díjmentes. Jelen esetben ez leginkább akkor aktuális, ha az egész család allergiával küzd és még a szomszéd is. Viccet félretéve rengeteg nem vényköteles gyógyszer található az oldalon: https://prevenciopatika.hu/183-allergia-elleni-keszitmenyek, amiből hasznos lehet otthon betárolni vész esetére. Amennyiben rugalmasabb vagy, van lehetőség GLS csomagpontokon is átvenni a megrendelt készítményeket, én alapvetően ezt az opciót szoktam választani.

 

Javaslom, hogy nézz körül az oldalon, amennyiben te is megoldást keresel az allergia ellen. Biztos vagyok benne, hogy megtalálod a számodra legoptimálisabb, vény nélkül is kapható készítményt. Nem gondolom, hogy minden kapcsán azonnal gyógyszerhez kell nyúlni alapvetően, viszont, ha te is azok az emberek közé tartozol, akik ilyenkor áldozatául esnek az allergiának és ez jelentősen megnehezíti a napjaidat, valamint a munkában való jelenléted, akkor azt tanácsolom, hogy fontold meg a gyógyszeres gyógymód kipróbálását. Számomra valós megoldást nyújtott az Allegra, azóta a kollégáimnak sem kell füldugót használnia a munkahelyen. Felejtsd el te is a folyamatos torokviszketést és orrfolyást, és menj el végre egy kellemes sétára egy virágos mezőn úgy, hogy minden gondod és allergiás tüneted magad mögött hagyod!