2024.04.23.
trapézlemez kerítés

Ezért népszerű megoldás az acél trapézlemez kerítés

Az acél trapézlemez egy rendkívül sokoldalúan felhasználható anyag. Nem csak a tetőre lehet kiváló megoldás, de kerítések építésére is rendkívül hatékony. Az alábbi tulajdonságai pedig el is árulják miért.

 

Tartósság, és strapabíróság profi szinten

Több szempontból is előnyös egy acél trapézlemez kerítés. Az acél trapézlemez edzett acél burkolatot jelent, ami nem csak az időjárásnak áll ellen, hanem a rendkívül erős fizikai behatásoknak is. Vagyis nem lehet csak úgy behorpasztani, betörni meg főleg. Ezért például az ipari épületeknél és konténereknél is előszeretettel használják ezt az anyagot az egész csarnok vagy épület/konténer burkolására. Az acél trapézlemez továbbá rendkívül tartós. Hosszú évtizedekig szinte olyan, mint ha csak tegnap rakták volna fel a lemezeket. Az acél trapézlemez pontosan ezért kiváló választás lehet a kerítéséhez építéséhez. Ha pedig kétségeink volnának az esztétikája felől, érdemes tudnunk, hogy ezeket a lemezeket ma már mindenféle színben és formában megtalálhatjuk, olyanban is, ami szinte a megszólalásig hasonlít a valódi fa kerítésre. Ráadásul az egymáshoz könnyedén építhető elemekből különleges mintázatot is létre tudunk hozni. Az acél trapézlemez önmagában egy trapéz végződésű hullámlemezt jelöl, amelynek ívei nem kerekdedek, hanem szögletesek. Ez a megoldás egyrészt jól elvezeti a csapadékot, másrészt stabilan szerelhetővé teszi a lemezeket egymáshoz is.

 

Időtállóság és tökéletes védelem

Egy acél trapézlemezből készült kerítés könnyen építhető akár több méteres magasságra is. Ez költséghatékonyabb, mint a hagyományos betonkerítések, ugyanakkor sokkal gyorsabban elkészül és különleges erős konstrukciót alkot. Az acél keménysége és a lemezek teljes belátásgátló hatása kifejezetten stabil védelmet nyújt az otthonunknak vagy épp az ipari területnek, ahová telepíteni szeretnénk. Strapabírósága miatt pedig kidönthetetlen és áthatolhatatlan akadályt képez, tehát kiváló kerítés. Ezen kívül a lemezek kerítésburkolatként is könnyedén felrakhatóak. Tehát például a régi betonkerítésünket nem kell lebontani ahhoz, hogy acél trapéz kerítésre cseréljük. Ha az alap stabil, akkor egyszerűen csak burkoljuk a kerítést a lemezekkel.

 

Sokrétű felhasználás – nem csak kerítéshez

Az acél trapézlemez nem csak kerítéshez használható kiváló anyag. A legtöbb esetben tető fedésére használják, de burkolható vele homlokzat, és számtalan építmény készíthető pusztán ebből az anyagból. Például garázsok, nyaralók és beállók is építhetőek pusztán váz, acél trapézlemez és szigetelés használatával. A legtöbb gyorsan felépíthető csarnok ezért ilyen burkolattal ellátott elemekből áll, hiszen ezek erősek, tartósak, olcsóak és nagyon gyorsan felhúzhatóak. Az acél trapézlemez ezért egy kifejezetten kreatív anyagnak számít abból a szempontból, hogy nagyon sokféle módon használható. Ezen kívül a már említett változékony kivitele miatt imitálhatóak is vele olyan anyagok, mint a fa, műanyag vagy akár a kő hatás. Érdemes tehát kipróbálni mindenképp azoknak, akik olcsó és mégis nagyon erős burkolóanyagot keresnek.