2023.09.25.
Purhab

Purhab

Mire is jó a Purhab ?

A poliuretánhab vagy ismertebb néven purhab, a profik által is előszeretettel alkalmazott tömítő anyag, ami bármilyen nehezen hozzáférhető, kis helyen is használható. Alakfelvevő képességének köszönhetően, nem csak huzatmentesen zár, de kiváló hőszigetelő, hangszigetelő és tökéletesen vízzáró jelleggel rendelkezik, ezért nagyon jó ajtók és ablakok kerete rögzítésére a falba hézagmentesen. Bármilyen házat építenél, a purhab elengedhetetlen.

Gyorsan és könnyen lehet használni, bár nagyon fontos, hogy ha teljesen ki akarod használni erejét, kevesebb pazarlással, akkor érdemes a munkafelület széleitől két centiméterrel beljebb húzni a csíkot mivel a tubusból kiszabadulva, a hab többszörösére megtágul és így elkerülheti a felesleges darabok levágását és így időt és anyagot spórol közben. Egy másik mód, amivel jobban ki tudod használni a habot az, ha a dolgozófelületet letisztítod és előnedvesíted, így jobban fog tapadni a felületre, ha nem megszokott a felület, ajánlott a próbaragasztás is nagyobb károk elkerülésére.

A hab nagy ragasztással bír és jó az alakfelvevő képessége ezért is használják más anyagok ragasztására a falra, de nem csak ragasztásra lehet használni vagy szigetelésre, hanem szobrok és díszítőelemek készítésére mivel száradás után a hab könnyedén vágható és a víznek is könnyen ellenáll. A purhab a legjobb választás mivel tiszta, környezetbarátabb a cementtel való ragasztáshoz képest, gyorsan és hatékonyan hat, és rendkívül könnyedén használható és kijavítható, ha történne valami baki, mivel fűrésszel vágható a megszáradt hab. Szabadulj meg az egyenletlenségektől és az üregektől, és dolgozz végre úgy, mint a profik. Ezzel még pénzt is megtakarítasz, amivel meglesz az esélyed a szakemberek mellőzéséhez.