2024.06.08.
a világ 7 csodája

Szuper helyeket vonultat fel a világ 7 csodája

Világot látni sokak vágya, de nem egyszerű dologról van szó. Tény, hogy a modern korban már az utazás jóval könnyebben megoldható kihívás, mint sok évtizeddel ezelőtt, de azért még mindig vannak akadályok, amiket le kell győzni. Ilyen többek között a lustaság, halogatás, ami gyakran nagyobb gondot jelent, mint sok egyéb dolog. A világ 7 csodája azonban csak a felfedezésre vár.

A felvetés jogos, amennyiben arról szól, hogy pontosan melyik lista célpontjai azok, amelyeket felkeresni szeretne? Az ókori világ csodáit már az idő vasfoga alaposan megcsócsálta. De ezeken kívül még ott van a világ 7 csodája természeti kiadásban, illetve felújított verzióban. Ismerje meg ezeket közelebbről.

Az új világ 7 csodája

A világ 7 csodája, legalábbis, ami a természeti környezetett illeti a következők: a Grand Canyon, a Nagy-korallzátony, Rio de Janeiro kikötője, a Mount Everest, a Sarki fény, a Parícutin vulkán és a Viktória-vízesés. Ezeken kívül a víz ölelésében is elérhető a világ 7 csodája: Palau, a Belizei zátony, a Nagy-korallzátony, a Hidrotermális kürtők, a Galápagos-szigetek, a Bajkál-tó és a Vörös-tenger. Már csupán ennyi célpont bőven elég lehet akár egy teljes életre, hiszen a legtöbben még egyetlen megnevezett helyet sem láttak és sajnos sokaknak esélyük sincs erre.

De amennyiben jelentős álmokat dédelget, akkor itt a világ 7 csodája a legfrissebb lista a lapján: Chichén Itzá mexikói romváros, a Rio de Janeiróban található Megváltó Krisztus szobor, a római Colosseum, a Kínai nagy fal, a Machu Picchu, a jordániai Petra romváros és a Tádzs Mahal. Hátizsákot fel, foglaljon repjegyet, de előtte kössön egy prémium utazásbiztosítást a kellemetlenségek megelőzésére.