2024.06.07.

Meg tudom én magam javítani a berepedt szélvédőmet?

A szélvédő sérülése mondhatni mindennapos történet. Sajnos a kőfelverődések kivédhetetlenek. Még a legnagyobb odafigyeléssel és óvatossággal sem kerülhetőek el/ki a felpattanó kavicsok, pláne hogy sokszor épp a szembejövő a “tettes”. A kérdés már csak az, hogyha megtörtént a baj, akkor hogyan tovább?

Saját kezűleg is helyrehozható a gond?

A piacon számtalan szélvédő javító készletet találni, amik arra hivatottak, hogy gyors segélyként szolgáljanak felverődések esetén. A szettek alapvetően nem drágák, viszont az általuk garantálható végeredmény minősége bőven hagy maga után kívánni valót.

Egyrészt eleve valamennyi időt, energia áldozatot igényel a hadművelet, ami még a pontos leírást követve sem feltétlenül egyszer egy. Másrészt a látvány, ami elérhető legfeljebb a futottak még kategóriában indulhat.

Úgyhogy persze, jöhetnek a házi praktikák, de nem biztos, hogy érdemes rájuk pénzt fecsérelni.

szélvédő javítás Budapest kerületeiben, és 60 km-es körzetében kedvező áron, gyors kiszállással pikkpakk megoldható, mégpedig professzionális formában. E kettő között pedig túlzás nélkül állítható, hogy ég és föld a különbség, már ami a végkifejlet milyenségét illeti.

Ráérünk arra még?

Tipikus hiba, amikor a szélvédőt találat éri, a halogatás. Mert úgy néz ki, hogy nem akkora a baj, meg egyébként is, ha egyszer felverődik a kő, fel fog máskor is. A kifogások tárháza kifogyhatatlan. A gond ott kezdődik, amikor a sérülés beszennyeződik, később pedig reagál a hőmérsékleti változásokra. Ilyenkor indulhatnak el olyan hajszálrepedések, amiknek a nyoma sem látszott mindaddig, míg be nem köszöntöttek a hűvös hajnalok.

Ekkor sem késő a cselekvés természetesen, de nyilván sem időben, sem pénzben nem mérhető össze a két variáció közötti eltérés nagysága. Az azonnali javíttatás sokkalta kedvezőbb anyagiak terén, arról nem is beszélve, hogy a helyzet az idő múlásával nem súlyosbodhat tovább.

Mennyi ideig tart a szélvédő helyrepofozása?

Ez attól függ, hogy a probléma milyen fokú. Ha egy egyszerű felverődésről van szó, akkor maximum fél óra leforgása alatt el is készülhet a tökéletes végeredmény. A komolyabb repedések javítása akár több órát is követelhet, ezért is érdemes minél előbb szakemberhez fordulni, ha megtörtént a kellemetlenség.

Kétségbeesésre vagy pánikra semmi ok, és extra egyéni erőfeszítésekre sincsen szükség. A megoldás ugyanis házhoz, pontosabban autóhoz megy.