2023.09.25.

Mi a kannabisz olaj?

Ma már rengeteg gyógynövény alapú készítményt ismerünk, melyek különböző betegségek gyógyítására, tünetek enyhítésére szolgálnak. Nem régiben napvilágot látott egy új készítmény a kannabisz olaj (ezt már az ősidőkben is használták gyógyításra, de a mai világban még csak most terjedt el), amely rengeteg betegség, bőrprobléma, hajápolásra is használható. Fontos azonban tudni, hogy a WHO szerint nincs megfelelő bizonyíték ennek a készítmény jótékony hatására, ezért hivatalosan, mint étrend kiegészítő nem árusítható. Azonban számos kutatás folyik ennek bizonyításáért, valamint a használók visszajelzései alapján is igencsak jótékony hatással van az emberi szervezetre. A kannabisz olaj, ahogy a neve is utal rá, a cannabis növényből készül, azonban a bódultságért felelős THC anyagot az előállítás során szinte 100 %-ig kivonják, ezáltal fogyasztása nem idéz elő bódult állapotot.

Az emberi szervezet rengeteg molekulából tevődik össze, melyből az egyik az úgynevezett endokannabinoidok, amely szervezetünkben hatással van a táplálék felvitelre, cukor lebontására, energiatermelésre, a fájdalom érzetre stb…. Mivel a cannabis növényében ez a molekula szintén megtalálható, ezért tapasztalható az, hogy a kannabisz olaj alkalmazásával érezzük a jótékony hatását, jobb lesz a közérzetünk, enyhíti a fájdalmakat, segíti alvásunkat stb…..

Ezeknek az olajoknak az alkalmazása igen egyszerű, elég 1-2 cseppet a nyelv alá cseppenteni, majd vízzel leöblíteni, de akár egy üdítőbe is tehetjük, fájdalom esetén a bőrre is kenhetjük.