2024.05.18.
Etikett címke

Mi az az etikett címke és mire szolgál?

Az íves etikett címke alkalmazása egyre népszerűbb akár más kisebb mennyiségben is. Mivel a fejlettebb nyomdatechnikai eszközök, mint amilyenek a lézer és tintasugaras nyomtatók sok háztartásban jelen vannak, így bárki saját igényeinek megfelelően készíthet matricákat, amiket tetszés szerint használhat fel. Bár ezekkel többnyire különféle termékeken szoktunk leggyakrabban találkozni, de akkor is jól jönnek, ha szeretnénk rendet a spájzban. Amennyiben például rendszeresen teszünk el befőtteket, mindet előre gyártott matricával láthatjuk el arra vonatkozóan, hogy mit tartalmaz és mikori a készítés dátuma. De ennél többre is alkalmas az etikett címke.


Az etikett címke jelentősége
Az információ jelentőségéről nem kell sokat beszélni. A különféle termékek értékesítése ma már elképzelhetetlen a fontos jellemzők a feltüntetése nélkül. Továbbá a logisztikát is nagyban megkönnyíti az etikett címke jelenléte. A megfelelő típusok akár még kábelek jelölésére, hűtőházakban való tárolásra is alkalmasak. Az öntapadó, extrém, vagy visszaszedhető ragasztónak hála az etikett címke jóformán bármilyen felületen helytáll.
Miként áll össze az etikett címke

Az etikett címke több részből tevődik össze. Az egyik a nyomtatható réteg, ami magát az információt fogja hordozni. Ennek hátoldalán található a ragasztóanyag, ami a nagyfokú tapadást biztosítja. Ez típustól függően többféle jellemzőkkel bírhat. Az etikett címke harmadik összetevője pedig egy szilikonos bevonattal rendelkező papírlap, ami a hordozó. Ha ennél is többet szeretnénk megtudni erről a termékről, akkor a cimke-gyarto.hu oldalon érdemes alaposabban körülnéznünk.