2024.04.23.
SEOzseni: A keresőoptimalizálás még soha nem volt ilyen egyszerű

SEOzseni: A keresőoptimalizálás még soha nem volt ilyen egyszerű

Napjainkban egy adott üzletág sikeréhez kimagaslóan járul hozzá az online jelenlét. Egy weboldal látogatottsága azonban számtalan komplex tényező együttállásán múlik. Kétségtelenül sokat nyom a latba a digitális marketing, illetve az a tény, hogy a látogatók egyáltalán rátalálnak-e az adott oldalra. Ez ugyanis semmiképpen sem egyszerű folyamat, tekintve azt, hogy minduntalan meg kell küzdeni a piacon szereplő versenytársakkal, akik szintén tömegével indulnak meg a lehető legjobb helyezésért.

Az információ mennyisége mondhatni végtelen és nekünk ebből a virtuális tengerből kell kiemelkednünk a szolgáltatásunkat képviselő weboldallal.

Ez szinte megvalósíthatatlannak tűnik, de itt jön képbe a Google rangsorolási rendszere, ami temérdek algoritmus együttes munkája révén képes kiválogatni hihetetlen mennyiségű weboldal közül a kereső fél számára leginkább optimális portált.

Ez a kifinomult és elképesztően komplex szisztéma a rangsorolás folyamatában olyan tényezők mentén válogat, amire mi magunk is hatással lehetünk. Néhány paraméter együttes alkalmazásával mi is eljuthatunk a célig: befolyásolhatjuk a helyezésünket a Google rendszerében, ezáltal pedig ott lehetünk az élvonalban.

Ezt a folyamatot hívjuk röviden úgy, hogy SEO, ami a Search Engine Optimization rövidítése, magyarul pedig annyit tesz, mint keresőoptimalizálás.

A Google keresőoptimalizálás (SEO) alapja a jó minőségű tartalom készítése, ami a felhasználóknak élményt nyújt. Ezt nevezik tartalomépítésnek. A tartalomépítés lényege, hogy a fókusz kulcsszó megfelelő környezetbe kerüljön és az oldal lényeges elemeibe legyen beépítve. Az oldalon belül eltér az egyes elemek fontossága. A fő tartalom elsődleges prioritást kap, míg a másodlagos tartalom (lábléc, hasábok, hirdetések) kevésbé értékes. A fő tartalom egyes részei értékesebbek a többinél. Oldalcímből (title elem a head részen belül) csak egy van, ezért ez az egész oldal esszenciája.

Miért jó nekünk a szoftveres keresőoptimalizálás?

A SEOzseni SEO és keresőoptimalizálás webapp küldetése, hogy a megnevezett marketingeszközt könnyen értelmezhetővé- és egyben alkalmazhatóvá tegye a számunkra. A keresőoptimalizálás legjavát így néhány perc alatt mi magunk végezhetjük e l- akár egy rövid kávészünetben a munkahelyünkön vagy otthon a kanapénkon ülve.

Miért jó ez nekünk?

1. Jelentős összegeket spórolhatunk, ugyanis más cégek egy ilyen színvonalú szolgáltatásért havonta több százezer forintos díjtételt is elkérhetnek.

2. A szoftveres alkalmazásnak köszönhetően a weboldalunk az első helyen szerepel majd a Google listáján és ezzel megtörténik a végső áttörés a profitunk növekedésében.

3. A keresőoptimalizálás révén mi magunk menedzselhetjük a vállalkozásunk sikerét. Mi végezzük el a kulcsszó kutatást és az elemzéseket, az adatokat pedig összevethetjük a konkurens vállalkozások eredményeivel. A linképítés segítségével prémium tartalmakat lesz lehetőségünk közzétenni a releváns érdekeltségű weboldalakon, egyszóval a vállalkozásunk számára hasznos kvalitásokkal bővülhet a tudásunk rövid idő leforgása alatt.

Ez azonban csupán néhány kiemelt funkció, a keresőoptimalizálás ugyanis egy sokrétű és izgalmas metódust jelent, amit a SEOzseni egy letisztult és könnyen értelmezhető formában tesz elérhetővé a számunkra.