2024.06.08.

Válasszunk praktikus és fontos autós felszereléseket!

Gyakran megfeledkezünk arról, hogy mennyi időt töltünk az autóban. A munkába járás, a vásárlás, nyaralás, vagy egy távoli család meglátogatása, hosszú autózást jelenthet. Mindannyian olyan megoldásokat keresünk, amelyek megkönnyítik életünket, mint például egy csomagtértálca.

Szereljük fel hasznos kiegészítőkkel autónkat!

Autószőnyegek

A legjobb autószőnyegeket úgy tervezték, hogy megvédjék az autó eredeti padlóburkolatát a szennyeződéstől a nedvességtől és a karosszériáját az idő előtti korróziótól. A minden időjáráshoz megfelelő autószőnyeg modellek általában strapabíró gumiból készülnek.Védelmet nyújtanak minden olyan szennyeződéstől, amibejut az utastérbe,vagy éppen ott löttyinti ki sarjunk.

Fontos, hogy az autószőnyeg pontosan illeszkedjen az autó padlózatához és az is nagyon megkönnyíti a dolgunkat, ha könnyen és gyorsan túl vagyunk a tisztításán.

Csomagtértálca

Az autó csomagtartójának tisztántartása legalább annyira fontos, mint a padlózaté. Vásárolhatunk univerzális csomagtértálcát is, de használat előtt méretre kell szabnunk. Arra is fel kell készülnünk, hogy az univerzális csomagtértálcák, mivel nem konkrét autótípushoz készültek,valószínű, hogy nem illeszkednek pontosa a csomagtartóhoz. Érdemesebb egy kicsit mélyebbre nyúlni a pénztárcánkba és méretpontos csomagtértálcát választanunk.

Jégeső ellen védő autóponyva

Miért fontos megvédeni autónkat a jégesőtől? Egyszerűen azért, mert a jég súlyosan károsíthatja, rosszabb estben akár használhatatlanná is teheti. A jégeső repedéseket okozhat az autó szélvédőjén, ablakán, vagy a tetején. Károsíthatják a tükröket vagy a fényszóró lencséit is. Persze, ha van garázsunk, vagy kocsibeállónk az jobb, mint a jégeső ellenvédő autóponyva.
Ha viszont a szabad ég alatt tartjuk autónkat és nem gondoskodunk időben a megóvásáról, akkor azt nagyon megbánjuk, hogy sajnáltunk pénzt kiadni egy jégeső ellenvédő autóponyváért.

Az árnyékoló nyáron nélkülözhetetlen

Minden autós tudja, milyen beülni egy olyan autóba, amely már legalább fél órája állt a tűző napon. Ha azt mondjuk, hogy pokoli meleg, akkor nem mondunk semmit.  Az árnyékolók legalább részben megoldják ezt a problémát. Ráadásul közvetlen napfény hatására az ülések kárpitja és egyéb belső műanyagelemek kifakulnak és elvesztik eredeti színüket.

A maximális hatás elérése érdekében érdemes minden oldalablakra, és a hátsó szélvédőre is fölhelyezni az árnyékolót. Az árnyékolókat rögzítő tappancsokkal könnyen és gyorsan felszerelhetjük az ablakokra. Akkor járunk a legjobban, ha méretpontos árnyékolót választunk autónkhoz.