2024.04.23.
bitumenes kellősítő

Vízszigetelésnél alap a bitumenes kellősítő használata

Amit mindenképpen meg fog tanulni a legtöbb háztulajdonos az elkövetkezendő néhány évben az egyértelműen a szigetelések fontossága. Bár tény, hogy energetikai szempontból a hő visszatartása az, ami kulcskérdés lehet, de azért a későbbi kellemetlenségek megelőzésében a vízszigetelés ugyanúgy nagy jelentőséggel bír. A beázás történjen alulról vagy felülről egyáltalán nem kellemes, így amennyiben mód van rá jobb azt megelőzni. A bitumenes kellősítő alkalmazása kulcskérdés a folyamatban. De miért kell egyáltalán szigetelni a nedvesség ellen?

A kérdés bizonyos szinten jogos, hiszen néhány évtizeddel ezelőtt még ez kevésbé volt divat. A problémák gyakran jelentkeztek is beázások, vagy nedves foltok formájában. A bitumenes kellősítő alkalmazása ugyanakkor az utóbbi években olyan esélyt kínált, ami igazán magas fokú precizitást tett lehetővé. De miről van szó pontosan? A vízszigetelés általában speciális lemezekkel történik, amik egymásra átfedéssel lesznek leterítve, hogy a nedvességnek biztos ne legyen tere átszivárogni. A munkálatok során ugyanakkor ezek elmozdulhatnának, amennyiben a bitumenes kellősítő nincs leterítve.

Ez voltaképpen egy alapozó réteg, ami a későbbiekben felmelegítve egybeolvasztható a lemezekkel. A bitumenes kellősítő kiválóan tapad a betonhoz, a lemezek pedig a kelősítőhöz. Így aztán biztosan nem mozdulnak el a lapok az adott helyükről. A hun.sika.com weboldalon többet is megtudhatunk ezekről a folyamtokról és a kiváló termékekről, amik használatával a nem kívánt nedvesség kizárható a lakás minden pontjáról. Bátran legyenek alkalmazva a minőségi alapanyagok.